Kalle Palander oli 1990-luvun lopussa ja 2000-luvun alussa kovan luokan tekijä alppihiihdossa. Mies voitti muun muassa pujottelun MM-kultaa ja yhteensä 14 maailmancupin osakilpailua.

Suomalaisen alppihiihdon toinen suuruus Tanja Poutiainen-Rinne löi puolestaan pöytään esimerkiksi olympiahopeaa sekä pujottelun ja suurpujottelun kokonaiscupin voiton maailmancupissa.

Palander nousi lajin huipulle hieman ennen Poutiainen-Rinnettä. Nainen kertoikin hiljattain Iltalehdelle seuranneensa miehen uraa suurella innolla. Hän muistutti samalla, että Palanderin tiekin oli kivikkoinen.

– Kalle oli aika huikea kilpailija. Hänen eka palkintopallisija maailmancupissa antoi odottaa itseään aika kauan, muistutti hän Iltalehdelle.

Palander oli mukana Iltalehden haastattelussa. Hän herkistyi IL:n mukaan, kun Poutiainen-Rinne kertoi yhden ison muistonsa Palanderin uralta.

– Kun se (maailmancupin palkintopallisija) lopulta tuli, se tuli Kitzbühelin puikassa – ja heti voitto. Se on jäänyt mieleen. Siitä tulee kylmät väreet vieläkin, Poutiainen-Rinne muisteli Iltalehdelle.

Tästä Iltalehden juttu.