Suomen kovista hiihtonimistä moni ei lähde odotetusti Tour de Skille. Virettään pahasti vielä hakeva Ristomatti Hakola kuuluu tuohon joukkoon.

Hakola ehti loistaa viime viikolla FIS-kilpailussa Ristijärvellä dominoiden 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisaa. Innokkaimmat olivat jo viemässä miestä mukaan Tour de Skille. Hakolan kanta oli kuitenkin jyrkkä.

MM-hopeamitalisti on kertonut Ilta-Sanomille ratkaisuistaan. Vapaan hiihtotavan väännöt eivät napanneet velmuilijaa.

– En edes harkinnut Touria. Syitä on useita, mutta pääasiassa se, että siellä pitäisi hiihtää vapaatakin. Se ei nyt lähde terveyssyistä ollenkaan, kertoo Hakola Ilta-Sanomille.

Hiihtokauden pääkisat ovat helmi–maaliskuussa, kun Planicassa taistellaan tuolloin MM-mitaleista. Hakola ei välttämättä ole puolustamassa vapaan hiihtotavan sprintin MM-hopeaa Oberstdorfista. Mies on sinut asian kanssa. Turistimatkakaan ei kokenutta suksimiestä innosta liikaa. Hän voi tilanteen tullen jopa kieltäytyä MM-kisamatkasta.

– Olen päättänyt, että Planican MM-kisat eivät ole minkäänlainen pakkomielle. Vaikka valintariman pystyisin ylittämään, niin ei enää 31-vuotiaana ole ehkä mielekästä mennä arvokisoihin vain itse arvokisojen takia. Täytyy päästä iskuun ja jos ei pääse, niin sitten seuraava yrittämään, linjasi Hakola Ilta-Sanomille.

31-vuotias Hakola aikoo toki jatkaa uraansa ja tähdätä myös seuraaviin arvokisoihin.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.

Maastohiihdon maailmancup, Tour de Ski

Naiset
Anni Alakoski, Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Jasmin Kähärä, Katri Lylynperä, Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski

Miehet
Ville Ahonen, Perttu Hyvärinen, Lauri Lepistö, Iivo Niskanen, Arsi Ruuskanen, Markus Vuorela

Iivo Niskanen on mukana Tour de Skille nimetyssä joukkueessa, mutta tekee lopullisen päätöksen osallistumisestaan lähempänä kiertueen aloitusta.