Viikonloppuna on hiihdetty Lillehammerissa maailmancupin kisoja. Venäläiset ovat samaan aikaan kilpailleet kansallisen cupin kisoja Vershina Teissä. Hyvässä vauhdissa on ollut sunnuntaina vapaan hiihtotavan kisan voittanut Veronika Stepanova.

Stepanova on samalla jatkanut länsimaalaisille piikittelemistä. Mukaan on mahtunut viime kuukausina monenlaisia väitteitä.

Lillehammerin kisojen yhteydessä Stepanova päätti esittää jälleen yhden suosikkiväitteensä. Nainen on kertonut jo aiemmin, että hänelle satelee viestejä, joissa ihmiset toivovat hänen olevan mukana maailmancupin kisoissa.

– Jos saisin dollarin jokaisesta viestistä, joissa minulle sanotaan: ”Sinua kaivataan Lillehammerissa tänä vuonna”, olisi minulla rahaa lentää sinne. Bisnesluokassa, totta kai! sanaili Stepanova Instagramissa.

Suurin osa länsimaalaisista hiihtäjistä on ollut julkisesti sitä mieltä, että venäläisiä ei pitäisi päästää kansainvälisiin kisoihin, kun maan hyökkäyssota Ukrainassa jatkuu.

Venäjällä on toki mediassa väännetty esimerkiksi norjalaisten sanoja erikoiseen muotoon asian suhteen.

Urheilullisesti Stepanovan tilanne näyttää toki hyvältä Venäjällä. Hän on alkukauden perusteella nousemassa haastamaan maailmancupin viime kaudella voittaneen Natalja Neprjajevan aseman maan parhaana naishiihtäjänä.