Venäjän hiihdon ykkösnimi Aleksandr Bolshunov antoi hiljattain palaa Norjan TV 2:n haastattelussa. Miehen sanojen jälkeen on nähty ikäviä ilmiöitä myös venäläisessä mediassa.

– Mitä tulee tilanteeseen maailmassa, uskon kaikkien mukana olevien valtioiden olevan syypäitä. Ensinnäkin sen on loputtava. Maailman johtajien on istuttava alas neuvottelemaan tiestä eteenpäin. En usko sen tapahtuvan nyt, mutta toivottavasti pian, vuodatti Bolshunov Norjan TV 2:lle. (Tästä enemmän Bolshumovin avautumista aiheesta).

Norjalainen hiihtolegenda Petter Northug vastasi Bolshunovin puheisiin.

– Venäjä on sodassa Ukrainan kanssa, Bolshunov. Hiihto on tärkeää hiihtäjille, mutta tässä kontekstissa siitä tulee merkityksetöntä, linjasi Northug.

Venäläissivusto Championat uutisoi Northugin vastauksesta. Se sensuroi kuitenkin miehen sanoja, eikä jutussa mainittu ”sota”-sanaa. ”Katso mitä Ukrainassa tapahtuu, Bolshunov”, kirjoitti Championat.

– En ole yllättynyt, kuittasi Northug venäläissivuston touhun NRK:lle, joka kertoi, ettei piittaa asiasta.

– Ymmärrän (Bolshunovin) turhautumise. Totta kai Bolshunov haluaa olla mukana ja kilpailla (Johannes) Kläboa ja muita vastaan. Mutta sanon vain, että FIS ja kaikki muut ovat yksimielisiä. Ei ole mitään mahdollisuutta, että venäläiset päästettäisiin takaisin, kun sota jatkuu, paalutti Northug.

Myös Kläbon Venäjän sotimista koskevia sanoja on muokattu venäläisessä mediassa. Championat kertoi NRK:lle, että se vain noudattaa Venäjän lakeja.