Venäjän hiihdon yksi alkukauden sensaatioista on ollut Veronika Stepanova. Varsin värikkäistä kommenteistaan tunnettu Stepanova juhli myös viikonloppuna Venäjän Cupissa.

Stepanova oli täysin omaa luokkaansa 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa. Hän vei myös sprinttikisan nimiinsä.

Viestin olympiavoittaja on jakanut viimeisen yhdeksän kuukauden aikana tylyjä kommentteja länsimaista. Hän on asettunut selvästi tukemaan Venäjän hallinnon politiikkaa ja syyttänyt länsimaita kaksinaamaisuudesta.

Sama meno jatkui myös viikonloppuna. Hän kertoi omasta arjestaan, mutta käänsi nopeasti puheen kansainvälisiin hiihtäjiin.

– Ammattimainen urheilija käyttää paljon vapaa-aikaa palautumiseen. Kyse on hieronnasta, venyttelystä, juoksemisesta, lääkärin hoidoista… kertasi nainen Match TV:lle.

Stepanova esitti jälleen kovan väitteen. Hänen mukaansa maailmancupissa on useita hiihtäjiä, jotka haluavat hänet mukaan kisoihin.

– Luen uutisia ja kommunikoin sellaisten urheilijoiden kanssa, jotka kilpailevat nyt maailmancupissa. He kaipaavat meitä, mutta pelkäävät sanoa sen ääneen.

Muun muassa Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe on kritisoinut Stepanovan aktiivisuutta sosiaalisessa mediassa. Hän ei niele noita puheita.

– On riittävästi aikaa myös sosiaaliseen mediaan. Kisan aikanakin ajattelin, mitä kirjoittaisin ja julkaisisin seuraavaksi.