Hiihdon Venäjän Cup jatkui lauantaina sprinttikisoilla Vershina Teissä. Siellä nähtiinkin sitten melkoinen jymypaukku.

19-vuotias Saveli Korostelev näytti miesten kisassa muille kaapin paika. Teinisenssatio päihitti Aleksandr Bolshunovin ja kumppanit.

Korostelev on toki tuttu nimi myös suomalaisille lajiniiloille. Hän voitti esimerkiksi MM-kultaa viime kaudella nuorten MM-kisoissa. Mies päihitti tuolloin Suomen Niko Anttolan yli 20 sekunnilla 10 kilometrin kisassa.

Korostelevin lauantaiset sankariteot ällistyttivät itärajan takana. Asiantuntija Dmitri Guberniev oli myyty.

– Tämä olisi voinut olla Korostelevin vuosi. Hän napsisi nyt pisteitä maailmancupissa. Alkukauden vire kertoo sen. Hän pieksisi 100-prosenttisella varmuudella norjalaiset nyt. Ei voi kuin ihailla, hehkutti Guberniev Match TV:llä.

Sanoihin pitää toki suhtautua varauksella. Norjan Johannes Kläbo on ollut täysin omaa luokkaansa maailmancupin tämän kauden sprinteissä. Ei ole ”100-prosenttisen” varmaa, että Korostelev voittaisi Kläbon.