Painonnostaja Anni Vuohijoki kirjoittaa sosiaalisessa mediassa varsin avoimesti omasta elämästään. EM-pronssimitalisti on nyt puhunut asiasta, jonka hän myöntää olevan itselleen varsin ajankohtainen.

34-vuotias Vuohijoki kirjoitti nimittäin Instagramissa mahdollisesta äitiydestä. Hän paljasti saavansa tylyjä kommentteja ihmisiltä, jotka suhtautuvat epäilevästi hänen aikeisiinsa.

Vuohijoki on lääkäri ja painonnostaja, jolla on monta rautaa tulessa. Monien on vaikea käsittää asiaa ja yhdistää sitä mahdolliseen äitiyteen.

– ”Vastaus siihen sun lasten hankintaan, ei varmaan kannata.”

– Yhä edelleen saan vastata kysymyksiin huonosta kyvystä kantaa vastuuta muista, koska vietän pitkiä aikoja ulkomailla en tee 8-16 työtä ja jaan elämääni avoimesti ulos. Tekstin ensimmäinen kommentti oli suunnattu siihen, että viimeiset hetket olen painanut pitkää päivää kerätessä työvuoroja ja järjestellessä reeniaikoja niin, että kykenen aloittamaan seuraavan reenisyklin, avasi Vuohijoki

– Naisten raskaaksituleminen ja perhe ovat yhä edelleen lyömäaseita. Naisia arvotetaan sen mukaan, millaisena kasvattajina ja äitihahmoina meidät nähdään. Miksi kommentti sitten sattui? ⁣

– ”Toivottavasti tuollainen ihminen ei koskaan saa lapsia.”

– Kerron nyt salaisuuden. Minua loukkaa kommenteissa ajatus siitä, että en luonteeltani kykenisi huolehtimaan muista. Se ei pidä paikkansa. Oman elämäni sisällöstä suurin onni tulee siitä, että voin panostaa muiden onnellisuuteen. Ja ai niin toinen salaisuus. Se, että henkilöllä ei ole lapsia, ei tee hänestä huonoa äitiä. Eikä se, että lapsia on, tee hyvää. Ulkomaailman kommentit eivät kiinnosta itseäni ollenkaan, sisäpiiri on se jolla on väliä, linjasi Vuohijoki.

Koko päivitys tästä.