Mari Eder ei ollut sunnuntaina mukana, kun Suomi taisteli hienosti neljänneksi ampumahiihdon maailmancupin parisekaviestissä neljänneksi. Suomen joukkueessa kilpailivat Tuomas Harjula ja Suvi Minkkinen.

Eder oli lauantaina takaa-ajon 16:s lauantaina Slovenian Pokljukassa. Hän ampui vain yhden sakon ja taipui voittajalle minuutin ja 36 sekuntia. Tavallisesti vahvana hiihtäjä tunnettu Eder ei ollut odotetussa vauhdissa ladulla.

Eder myönsi pettymyksensä lauantaina kisan jälkeen.

– Ammunta oli tosi hyvä mutta muuten kisa jätti vähän mietintämyssyä päähän. Ei missään nimessä ollut onnistunut kokonaisuus. Koitetaan ottaa nämä tämän viikon hyvän ammunnat mukaan ja analysoidaan kokonaisuutta vielä myöhemmin enemmän, Eder kommentoi Ampumahiihtoliiton tiedotteella.

Lauantaiaamuna Eder avautui tilanteesta lisää Instagram Storiesissa. Hän vahvisti, ettei osallistu sunnuntain kisaan.

Eder myönsi, että hänen olonsa tuntui oudolta. Nyt naisella oli vain yksi toivomus.

– Kisaamisen tai treenaamisen sijaan tänään vaan lepoa ja raitista ilmaa. Ei ollut 100% olo eilen kisassa ja sen jälkeen. Nyt toivon, että kyse on ”vain” miun epäonnistuneesta suunnitelmasta korkealle sopeutumisessa, eikä niin että olisin tulossa kipeäksi, kirjoitti Eder sunnuntaina.