Kerttu Niskasen kakkossija oli Tour de Skin suuri suomalainen kohokohta. Myös Krista Pärmäkoski olisi taistellut jopa naisten Tourin voitosta ilman ikävää sairastumistaan.

Suomen miesten meno oli kuitenkin huolestuttavaa. Koronaa marras–joulukuussa potenut Iivo Niskanen jätti Tourin odotetusti kesken ja hakee vielä kuntoaan.

Tourin suomalaismiehistä Perttu Hyvärinen jäi kuitenkin kauas kärjestä. Hänen lisäkseen vain Markus Vuorela pääsi maaliin.

Arsi Ruuskanen, Remi Lindholm, Joni Mäki ja Ristomatti Hakola eivät toki olleet mukana Tourilla, mutta myös monella heistä on ollut sairastumisia. Tilanne näyttää huolestuttavalta, sillä Planican MM-kisat ovat helmi–maaliskuussa.

Kiinnostaako hiihto? Liity Facebook-ryhmäämme Talviurheilun olohuone!

Ilta-Sanomat kertoo tiedustelleensa miesten hiihtomaajoukkueen tilanteesta päävalmentaja Teemu Pasaselta. Tämä ei allekirjoita väitettä, että miesten joukkue olisi täysin sekaisin.

– En näe sitä noin. Meillä on monta kovaa syömähammasta kotona harjoittelemassa. Tourissa oli Hyvärinen, joka voi olla kova tuloksen tekijä MM-kisoissa. Iivo on varmasti kunnossa. Hän kävi Tourissa kokeilemassa, pystyykö jo hiihtämään. Kalusto-ongelmien vuoksi tulosta ei tullut, joten hän jätti Tourin muutamaan starttiin. En ole Iivosta huolissani, vaan hän on hyvässä kunnossa, linjasi Pasanen Ilta-Sanomille.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.