Johannes Kläbo on Planican MM-kisojen miesten hiihdon suurin suosikki. Aivan kaikissa kisoissa Kläbo ei kuitenkaan ole paperilla ykkönen.

Kaikki viittaa siihen, että Kläbo saa halutessaan kilpailla varmuudella viidellä matkalla. 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kisa on kuitenkin kysymysmerkki.

Norjan maajoukkueen valmentaja Eirik Myhr Nossum ei halunnut viime viikolla kertoa kantaansa Kläbon tilanteeseen 15 kilometrillä, kun VG-lehti kysyi asiasta.

Jotkut ovat vihjailleet, että Kläbon olisi hyvä keskittyä viidelle muulle matkalle. Hän voi ottaa niistä kaikista muista jopa kirkkaimman mitalin. Kläbo teki itse VG:lle harvinaisen selväksi oman kantansa.

– Ei minulla ole tietoa siitä, mitä ansaitsen tai en ansaitse. Mutta on selvää, että haluan vapauden kisata kaikilla matkoilla. Niin haluaa suurin osa, linjasi hiihtokuningas.

Kläbon tilanteen ympärille tuli kysymysmerkki Les Roussesissa, kun hän oli kuudenneksi nopein norjalainen 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa. Tuo esitys ei puolla MM-kisaesiintymistä 15 kilometrillä.

Asiantuntija Petter Skinstad kommentoi asiaa Ranskan vapaan kisan jälkeen.

– Mielestäni hänen pitäisi säästää energiaa ja hakea viisi kultaa muilta matkoilta. Mutta jos hän itse uskoo olevansa riittävän hyvä voittamaan, pitäisi hänelle antaa mahdollisuus, pohti Skinstad Nettavisenille.

Kläbo itse kommentoi Viaplaylle, että hän ei ole vielä pohtinut asiaa liikaa. MM-kisoihin on aikaa.