Iivo Niskanen kaatui perjantaina 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa Les Roussesissa. Hän ei pahemmin satuttanut itseään, mutta ei pystynyt täysin vauhtiaan koko kisamitassa.

Niskanen oli ennen kaatumistaan reilun kuuden ja puolen kilometrin kohdalla sijalla 25. Vapaa hiihtotapa ei tunnetusti ole suomalaistähden bravuuri.

Niskanen myönsi viikonlopun alla Viaplaylle, että vapaaseen hiihtotapaan ei ole pahemmin ehditty panostaa terveysmurheiden keskellä. Hiihtolegenda Harri Kirvesniemi kommentoi Niskasen menoa Ilta-Sanomille.

– Iivon kilpailemattomuus näkyy todennäköisesti enemmän vapaalla, ja muutenkin hän on satsannut vapaaseen vähemmän kuin muutamana edeltävänä vuotena. Ei tuo mitään paniikkireaktiota aiheuta MM-kisoja ajatellen, Kirvesniemi sanoi Ilta-Sanomille.

Planican MM-kisat kilpaillaan helmi–maaliskuussa. Kirvesniemi ei paina paniikkinappulaa, mutta hän teki selväksi sen, että Niskanen on kaukana viime vuoden kunnosta.

– Kun hiihtotapa vaihtuu ja kunto nousee, niin ei Iivoa voi tuolla hiihdolla ainakaan pudottaa pois mitalitaistelusta. Mutta missään tapauksessa Iivo ei ole vielä sellaisessa kunnossa, jossa hän oli vaikka kuukausi ennen viime talven olympialaisia. Siihen on kyllä erittäin selkeät syyt, Kirvesniemi sanoi viitaten Niskasen sairasteluun joulukuussa ja sen myötä vähäiseen kilpailemiseen.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.