Ruotsin Frida Karlsson oli Tour de Skin kuningatar. Alpe Cermisin loppunousu oli raju kokemus naiselle, mutta naisen tekeminen teki silti suuren vaikutuksen.

– Frida on nyt paljon harmonisempi ja rentoutuneempi. Hän hiihtää rauhallisemmin ja teknisesti paremmin. Se on näkynyt koko Tourin, ylisti asiantuntija Anna-Karin Strömstedt Ruotsin Viaplaylla.

Karlsson on tehnyt suuren vaikutuksen myös Therese Johaugiin. Uransa viime kauteen päättänyt norjalainen tarjosi kuitenkin myös varoituksen sanoja.

– Hän ei saa rentoutua liikaa, koska sitten muut tulevat takaa ohi. Hän on ollut toistaiseksi vahvassa kunnossa, sanoi Johaug Expressen-lehden mukaan.

Johaug kertoi nähneensä Karlssonin Beitostölenin maailmancup-viikonlopun yhteydessä. Karlsson oli viime kaudella kaukana huippukunnosta Pekingin olympialaisissa. Nyt on ilmeisesti toisin.

– Siellä (Beitostölenissä) hän kertoi minulle, että hänellä on erilainen suunnitelma viime vuoteen verrattuna. Hän oli silloin erittäin aikaisessa vaiheessa kunnossa. Nyt hän haluaa olla maksimikunnossa MM-kisoissa, paljasti Johaug Expressenille.

Jos Karlssonin suunnitelma onnistuu, voi hän olla täysin lyömätön Planican MM-kisoissa. Sitä hän oli parhaimmillaan jo Tourilla.

Mikäli Karlsson ajoittaa huippukuntonsa oikein, voi se olla kova kolaus esimerkiksi Kerttu Niskasen ja Krista Pärmäkosken haaveille maailmanmestaruudesta.