Venäläisellä hiihtotähdellä Julia Stupakilla on takanaan urheilullisesti vaikeita vuosia. Maailmancupin kokonaiskisan kakkoseksi kaudella 2021–2022 noussut Stupak oli jo viime sesongilla ajoittain isoissa vaikeuksissa osin terveysmurheiden vuoksi.

Venäläishiihtäjät ovat pihalla kansainvälisistä kisoista. Kansallinen kausi Venäjällä ei kuitenkaan ole mennyt putkeen Stupakin osalta.

Nainen on harmitellut aiemmin sosiaalisessa mediassa esimerkiksi valmentaja Markus Cramerin lähtöä. Hän jätti pestinsä Venäjällä sen jälkeen, kun sota Ukrainassa kiihtyi viime vuonna.

Stupak täytti hiljattain 28 vuotta. Hän päätti syntymäpäivänään avautua tilanteestaan Instagramissa.

– Haluan tänä päivänä sanoa olevani ylpeä itsestäni. Olen ylpeä siitä, että en pettänyt itseäni. En, vaikka tilanteet ovat olleet erittäin vaikeita… Niinä hetkinä ymmärrän, että kyseessä on juuri se kasvun hetki. En halua olla kuin kaikki muut. En tykkää kuunnella ihmisiä, jotka kertovat, mitä he haluavat. En halua olla osa järjestelmää… Haluan rakentaa oman polkuni, avasi Stupak.

– Kuuntelen itseäni ja rakastan itseäni suunnattomasti… Jos tunnen, että jokin on väärin, en koskaan huijaa itseäni. Tämä vuosi on auttanut minua ymmärtämään itseäni paljon paremmin. Ja kuljen omaa tietäni, kirjoitti Stupak.

Stupak juhli Pekingin olympialaisissa viestikultaa ja parisprintin pronssia.