Hiihdon MM-kisat pääsevät käyntiin Planicassa 22. helmikuuta. Monen suomalaisfanin suuri mielenkiinto kohdistuu kisojen päätöspäivään.

5. maaliskuuta kilpaillaan nimittäin 50 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisa. Se on hiihtotähti Iivo Niskasen päämatka Planicassa.

Mikäli kaikki menee nappiin Johannes Kläbon osalta, on tuo kisa valtava myös norjalaistähdelle. Hänen uskotaan jahtaavan kisoista peräti kuutta MM-kultaa.

Jos Kläbolla on taskussa jo viisi kultaa, on Niskasella mahdollisuudet estää nuo viimeiset juhlat. Viaplayn asiantuntija Sami Jauhojärvi on tehnyt oman näkemyksensä selväksi. Hän arvelee, että Kläbon urakointi voi koitua Niskasen hyödyksi Sloveniassa.

– Miehissä mielenkiinto kohdistuu Norjan Johannes Kläboon; lähteekö hän tavoittelemaan ennätyksellistä kuutta mestaruutta samoista kisoista. Jos näin käy, niin se helpottaa Iivo Niskasen 50km:n mestaruusurakkaa melkoisesti! Niskanen kuuluu matkan ennakkosuosikeihin, näki Jauhojärvi Viaplayn tiedotteella.

Jauhojärvi nosti samalla esiin Suomen hyvät mitalimahdollisuudet molemmissa viesteissä.

– Molemmissa pitkissä viesteissä Suomella on myös mitalisaumat. Joukkueet näihin rakentuvat MM-kisojen tulosten perusteella naisissa (Kerttu) Niskasen ja (Krista) Pärmäkosken sekä miehissä Niskasen ja Perttu Hyvärisen ympärille, arvioi ”Musti”.

Kaikki MM-kisatapahtumat ovat katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplayssa ja valtaosa kilpailuista myös V sport –kanavilla.