Kuopion kaupunki kertoo verkkosivuillaan, että se esittää tonttilahjoitusta maastohiihtotähti Iivo Niskaselle Saaristokaupungin Lehtoniemestä.

Kaupungin tiedotteesta selviää, että ratkaisuun päädyttiin Niskasen perheen toiveen mukaisesti. He ovat halunneet rakentaa oman kodin Kuopioon.

Niskanen on asunut perheineen Kuopiossa vuodesta 2013 lähtien. Hän harjoittelee Puijon hiihtoladuilla, jossa on myös hänen omaa nimeään kantava, 2,5 kilometriä pitkä Iivon lenkki.

– Kuopion kaupungilla ja Iivolla on ollut vuosia yhteistyösopimus, ja Niskasen perheen talonrakennustoiveiden myötä olemme päättäneet kiinnittää hänet tiiviimmin osaksi kaupunkia, Kuopion kaupungin apulaiskaupunginjohtaja Jari Kyllönen kertoo tiedotteella.

– Iivo on kuopiolaisten keskuudessa pidetty brändilähettiläs, jolla on ainutlaatuinen kansainvälinen huippu-urheilu-ura, jatkoi Kyllönen.

Niskaselle lahjoitettava tontti sijaitsee Saaristokaupungin Lehtoniemessä. Pinta-alaltaan 1 350 m² kokoinen tontti on arvoltaan 69 800 euroa. Tontin luovutussäännön mukaisesti urheilija vastaa itse lahjaverosta. Kuopion kaupunkirakennelautakunta käsittelee asiaa 1.3.2023, kaupunginhallitus 13.3.2023 ja kaupunginvaltuusto 27.3.2023.

– Meidän kotimme on ollut Kuopiossa jo kymmenen vuotta. Kuopio on mahtava paikka elää ja Puijon ladut maan parhaita harjoituspaikkoja. Lehtoniemen luonto ja hiihtolatujen läheisyys tekee sijainnista täydellisen meidän perheellemme. Rakennusprojektin kartoitus käynnistetään varmasti heti kuluvan kauden jälkeen, kommentoi hiihtosankari itse tiedotteella.

Niskanen valmistautuu parhaillaan Planicassa järjestettäviin MM-kisoihin.