Hiihdon MM-kisat pääsivät torstaina käyntiin Planicassa. Joidenkin osalta ne loppuivat ennen kuin ehtivät edes alkaa.

Perjantaina tipahti nimittäin karu uutinen: Norjan hiihtotähti Heidi Weng lähtee Planicasta. Hän ei kilpaile MM-kisoissa.

– Odotin innolla MM-kisoja, mutta tuntuu siltä kaikki ei ole kunnossa, joten lähden kotiin ja toivon kaikille naisille ja miehille hyvää onnea, avasi Weng tiedotteellaan.

Ennakkotietojen perusteella odotettiin, että Weng kilpailisi lauantaina naisten yhdistelmäkilpailussa. Hän oli tarjolla myös ainakin viestiin, 10 kilometrin vapaalle ja 30 kilometrin perinteisen kisaan.

Norjan joukkueessa hyväksyttiin Wengin ratkaisu. Maajoukkueen valmentaja Sjur Ole Svarstad kommentoi asiaa VG:lle.

– Tämä oli oikea ratkaisu Heidiltä. Hän lähti kotiin keskusteltuaan valmennuksen ja lääkintätiimin kanssa, kun hän oli huomannut, että kaikki ei toimi toivotulla tavalla.

Weng on yltänyt tällä kaudella kahdesti palkintopallille maailmancupin henkilökohtaisissa kisoissa. Maailmancupin kokonaiskisan kaksinkertaisen voittajan menettäminen on kova takaisku Norjan naisten joukkueelle, joka ei muutenkaan ole enää entisensä Therese Johaugin lopettamisen jälkeen.

Weng on kärsinyt viime vuosina ikävistä terveysmurheista. Koronatartunta tuhosi mahdollisuuden osallistua Pekingin olympialaisiin. Keväällä nainen taas sai ikävän aivotärähdyksen.