Maastohiihdon maailmancup jatkuu viikonloppuna Falunissa. Perjantaina vuorossa ovat naisten ja miesten 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisat. Lauantaina hiihdetään vuorostaan vapaan hiihtotavan sprintit ja sunnuntaina 4 x 5 kilometrin sekajoukkueviesti.

Kaikki kovat eivät ole mukana. Aiemmin on jo selvinnyt, että Suomen joukkueesta puuttuvat esimerkiksi Iivo Niskanen ja Krista Pärmäkoski.

Ruotsi on kokenut vielä kovempia takaiskuja. Monet suurista tähdistä eivät pysty kilpailemaan kotinurkillaan.

MM-kisojen tähdet Frida Karlsson ja Ebba Andersson ovat ulkona flunssan vuoksi. William Poromaa, Johan Häggström ja Anna Dyvik puuttuvat myös.

– Tällä hetkellä meillä on monta urheilijaa, joilla on ollut tai on flunssa. He eivät ole vielä ihan kisakunnossa. On tietenkin erittäin surullista, että niin monet vahvat nimet joutuvat jättämään kisat väliin, kun Falunissa odotetaan jännittäviä kilpailuita fantastisen kotiyleisön edessä, tilitti maajoukkuepomo Anders Byström tiedotteella.

– Ratkaisu oli vaikea tehdä. Monet toivoivat todella pystyvänsä kilpailemaan, mutta nyt annamme sen sijaan mahdollisuuden muille hiihtäjille kilpailla maailmancupissa kotiyleisön edessä.

Maailmancup
Falun 17.-19.3.2023

Naiset
Anni Alakoski, Anne Kyllönen, Jasmin Kähärä, Katri Lylynperä, Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen, Vilma Nissinen, Tiia Olkkonen, Eveliina Piippo, Eevi-Inkeri Tossavainen

Miehet
Niko Anttola, Ristomatti Hakola, Perttu Hyvärinen, Lauri Lepistö, Emil Liekari, Wiljam Mattila, Niilo Moilanen, Verneri Poikonen, Verneri Suhonen, Markus Vuorela, Lauri Vuorinen