Hiihdon kolminkertainen olympiavoittaja Iivo Niskanen on saanut hiihtokauden loppuhetkillä mainioita uutisia.

Kuopion kaupunki on nimittäin vahvistanut, että Niskanen saa kaupungilta 69 800 euron arvoisen tontin. Pinta-alaltaan 1350 m² kokoinen tontti sijaitsee Saaristokaupungin Lehtoniemessä. Kuopion kaupunginvaltuusto päätti asiasta maanantaina.

Kuopion kaupunki kertoo, että ratkaisu on poikkeuksellinen. Kaupunki ei ole aiemmin lahjoittanut urheilutähdille tontteja.

– Puijon Hiihtoseuraa edustava moninkertainen olympiavoittaja Iivo Niskanen on Suomen menestyneimpiä talviurheilijoita. Kuopion kaupungilla on ollut urheilijan kanssa vuodesta 2014 alkanut pitkäaikainen yhteistyösopimus, joka päättyi vuonna 2022.

– Niskanen on kiinnostus jatkaa edelleen yhteistyötä kaupungin kanssa. Myös Kuopion kaupunki on halukas jatkamaan yhteistyötä Iivo Niskasen kanssa. Valmistelua on tehty yli palvelualuerajojen kaupunkiympäristön ja hyvinvoinnin edistämisen palvelualueilla sekä markkinoinnissa.

– Yhteistyöllä pyritään ensisijaisesti urheilijan toimintaan liittyvän hyvän esimerkin kautta edistämään ns. hyvän mallin antamista kasvavalle nuorisolle, kerrottiin tiedotteessa.