Suomalaisten kansainvälinen hiihtokausi oli Kerttu Niskasen maailmancupin normaalimatkojen cupin voittoa lukuun ottamatta pettymys. Nyt on alettu tehdä tilinpäätöksiä.

Pitkän linjan hiihtomies Reijo Jylhä on ottanut asiaan kantaa Iltalehdessä. Hän muistutti ensinnäkin siitä, että Therese Johaugin lopettamisen ja venäläistähtien puuttumisen piti avata tien menestykseen.

– Jos venäläiset olisivat olleet mukana, suomalaisten tulokset olisivat olleet tällä kaudella vielä karumpia, muistutti Jylhä Iltalehdelle.

Suomen miesten kärkihiihtäjä Iivo Niskanen sairastui maailmancupin avauksen alla koronaan. Hän ei lopulta päässyt missään vaiheessa aiempien vuosien kuntoon.

Niskanen ei ollut yksi sairastelujensa kanssa. Monet muutkaan maajoukkuetähdet eivät olleet täydessä iskussa Planican MM-kisoissa. Jylhä viittasi aiheesta puhuessaan samanlaisiin murheisiin kaudella 2014–2015.

– Silloinkin oli toivotaan, toivotaan -tilanne, että ehdittäisiin tulla kuntoon Falunin MM-kisoihin. Harjoittelu sujui ihan hyvin, mutta kilpailuissa ei ollut eväitä. Kukaan ei ehtinyt tulla huippukuntoon – kuten ei tälläkään kaudella, harmitteli Jylhä Iltalehdelle.

Tästä Iltalehden juttu.