Kansainvälinen yleisurheilukausi sai perjantaina varaslähdön Dohan Timanttiliigan kisan myötä. Suomalaisilla ilta oli synkkä.

Reetta Hurske kellotti 100 metrin aidoissa varsin mainion ajan 12,92. Kyseessä on naisen paras kauden aloitus. Hän oli silti kaikkea muuta kuin tyytyväinen.

– Kun tulin maaliin, ärsytti sikana. Alku tuli niin hyvin, ja sitten meinasin kaatua. Siinä olisi tullut ihan saakelin kova aika, Hurske avautui SUL:n tiedotteella.

– Harmittaa, kun tässä on niin pitkä aika seuraavan kisaan, etten pääse heti yrittämään uudelleen, kommentoi viidettä aitaa kolauttanut Hurske.

Kisan voitti Puerto Ricon Jasmine Camacho-Quinn ajalla 12,48.

Wilma Murto oli seiväshypyssä yhdeksäs ylitettyään 430. Korkeus 445 oli tällä kertaa liikaa.

Oliver Helander pettyi raskaasti miesten keihäänheitossa. Hän ei onnistunut saamaan tulosta kolmella heitollaan.

– Surkeita olivat kaikki heitot. Vähän tuntui, että mikään ei toiminut. Ei muuta kuin kotiin treenaamaan ja kuukauden päästä uudestaan, avautui mies SUL:n tiedotteella.

– Se oli semmonen kisa. Helppoa tästä on ainakin parantaa. Mutta kyllä se jos sanotaan näin suoraan, että v*t*ttaa oikein urakalla kun urheilee näin surkealla tasolla. No eiköhän se heittäminen näytä paremmalta kuukauden päästä kun kisakausi alkaa toden teolla, paukutti Helander vielä myöhemmin Instagramissa.