Yleisurheilukausi jatkui perjantaina kolme ME-tulosta tuoneella Pariisin Timanttiliigan kisalla. Suomalaisista olivat tulessa Euroopan mestarit Topi Raitanen ja Wilma Murto.

Norjan Jakob Ingebrigtsen teki kahden mailin uuden maailmanennätyksen 7.54,10, Etiopian Lamecha Girma 3 000 metrin estejuoksussa ME-ajan 7.52,11 ja Kenian Faith Kipyegon kellotti kautta aikojen ajan 14.05,20 naisten 5 000 metrillä.

Raitanen oli siis mukana EM-juoksussa. Hän jäi kuitenkin kisan voittoajasta peräti 29,89 sekuntia. Koko kisassa mies oli 13:s. Pariisin juoksu antanee osviittaa Raitasen mahdollisuuksista uroteoille Budapestin MM-kisoissa.

– Lähdettiin hyvään vauhtiin. Kahden kilometrin väliaika oli noin 5.30 ja ensimmäinen kilometri noin 2.42, mutta viimeinen tonni hyytyi ja siinä esteiden ylityksistäkin tuli vähän varovaisia, Raitanen kertaili SUL:n tiedotteella.

– Karlsruhessa aiemmin keväällä juostu 1500 metriä kertoi, että kunto on kohdallaan. Nyt vaan vaaditaan estekisoja ennen kuin tämä matka alkaa kulkea, eli  tarvitaan lisää näitä pieniä askelia.

– Nyt oli ihan hyvä paikka juosta. Kakkosporukassa tulin, mutta viimeisellä tonnilla ei sitten vielä ollut sitä toivuttua kulkua. Treenit ovat menneet hyvin, joten jossakin kohtaa sitä jaksamista löytyy kisamitassakin, Raitanen totesi.

Murto oli neljäs ja ylitti 461 naisten seiväshypyssä. Australian Nina Kennedy voitti tuloksella 477.

– Askel askeleelta oikeaan suuntaan. Nälkää jäi, Murto totesi SUL:n tiedotteella.

– Suunnitelmana oli vaihtaa seiväs jokaisessa korkeudessa 461:een asti ja se toteutui. 431 meni sellaisella tutulla ”aloitusseipäällä”, ja sen jälkeen seiväs vaihtui 446:een ja 461:een, mutta 471:n yrityksiin Wilma ei seivästä enää vaihtanut, avasi puolestaan Murron valmentaja Jarno Koivunen.

– Yritykset korkeudesta 471 olivat korkeita, mutta etäisyydet eivät ihan osuneet kohdalleen. Kaiken kaikkiaan hyvä kilpailu Wilmalta. Juoksurytmi alkaa vakiintua.