Paavo Nurmi Gamesissa loistavan sarjan heittänyt Oliver Helander ei kilpaillut lauantaina Kuortaneella. Ratkaisu oli tehty jo etukäteen.

Helanderin kohdalla saatiin myös ikäviä uutisia. Miehen valmentaja Tero Pitkämäki paljasti SUL:n tiedotteella, että Helander ei lähde edustamaan Suomea EM-joukkuekilpailuihin Puolaan. Karkelot järjestetään Puolan Chorzówissa juhannusviikonvaihteessa.

– Oliver ottaa heittokätensä olkapäähän jo kauan sitten suunnitellun kortisonipistoksen, jonka varoaika on 10 päivää, joten hän ei voi kilpailla Puolassa, kertoi Pitkämäki SUL:n tiedotteella.

Helanderin paikan ottaa Toni Kuusela. Hän odottaa vielä jättikaarta tälle kaudelle. Turussa keppi lensi toki 82,42 metriä.

– Kilpailusuorituksissa tahtoo olla yliyrittämistä. Kun saan kilpailuheittoon rentouden, keihäs on kaukana, mutta kun alan puristaa, en tahdo saada keihästä kunnolliseen asentoon. Rentous heittoon tulee vain kisojen kautta, Kuusela sanoi SUL:n tiedotteella.

Iloinen asia on se, että Kuusela ei ole kärsinyt terveysmurheista.

– Se on oikein vähän yllättänyt. Olen päässyt ihan eri tavalla nauttimaan heittämisestä, ja yksi suuri asia on, että olen voinut keskittyä paremmin treenaamaan jalkoja, Kuusela sanoo.

Tshekin Jakub Vadlejch voitti Kuortaneen keihäskisan tuloksella 86,83. Kuusela heitti parhaallaan 80,79.