Puolassa järjestettävät yleisurheilun EM-joukkuekilpailut eivät olleet suurta suomalaisjuhlaa juhannusaaton osalta. Vaikeaa oli esimerkiksi Topi Raitasella.

Viime viikolla Paavo Nurmi Gamesissa romahtanut Raitanen oli nytkin melkoinen vastaantulija. EM-kultamitalisti romahti 10:nneksi 3 000 metrin esteissä heikolla ajalla 8.39,93. Voiton vei Espanjan Daniel Arce kellotuksella 8.25,88.

Heikko meno veti Raitasen hiljaiseksi. Hän kommentoi juoksuaan SUL:n tiedotteella

– Reisi on tyhjä. Jotenkin nyt en kestä happoa yhtään, Raitanen avasi.

– Vauhtikestävyyttä olen harjoituksissa tehnyt tähän väliin. Se on ollut ihan ok, mutta maksimialue ei jostain syytä toimi. Vauhtikestävyys on kunnossa, mutta maksimialue sakkaa, Raitanen kertaili.

Raitaselta kysyttiin sen jälkeen, onko nyt syytä huoleen. Kesällä on luvassa vielä esimerkiksi MM-kisat.

– Sanotaan näin, että tässä on vielä aikaa kääntää kurssi, mutta viimeiset pari viikkoa ovat olleet aika nihkeitä, Raitanen totesi.

Camilla Richardsson juoksi 5000 metrillä seitsemänneksi kauden kotimaisella kärkiajalla 15.34,74. Joonas Rinne paineli puolestaan 800 metrin A-erässä kahdeksanneksi ajalla 1.48,43. Kokonaiskilpailussa se riitti 14:een sijaan.

Moukarinheittäjä Silja Kosonen taas oli oli toinen ja heitti parhaallaan 72,34. Eveliina Rouvali sijoittui kuudenneksi EM-joukkuekilpailun kuulantyönnössä tuloksella 17,08

Lotta Kemppinen oli 100 metrillä B-erässä kolmas ajalla 11,44, mikä toi kokonaiskilpailussa 11:nnen sijan. Miehissä Samuli Samuelsson jäi eränsä seitsemänneksi vaisulla ajalla 10,38. Myös kolme miestä B-erästä juoksi suomalaista nopeammin.