Pika-aituri Annimari Korte seurasi muiden suomalaisten tavoin ilahtuneena yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kisoja.

Suomen nuoret urheilijat toivat päivästä toiseen ilonaiheita faneille. Kortteella oli kuitenkin viesti myös muille nuorille.

– Upeeta oli katsoa suomalaisten kilpailuja Espoossa. Mutta kaikkien joilla ei mennyt niin kuin toivoi tai eivät kisoihin päässeet, on hyvä muistaa että vaikka ette olisi Euroopan kärkeä vielä alle 23-vuotiaana, on teillä siihen kaikki mahdollisuudet tulevaisuudessa! Jokaisella urheilijalla on oma polkunsa ja kaikki kehittyvät eri tahdissa, jotkut löytävät sen oman parhaansa reilu 20-vuotiaana, jotkut vasta reilu 30-vuotiaana, aloitti Korte.

Korte otti esille sen, että Suomen huippuaitureiden urat ovat edenneet erilaisessa tahdissa.

– Aidoissa hyvä esimerkki kuinka Nooralotta Neziri alitti 13 sekuntia 21-vuotiaana, Reetta Hurske 24-vuotiaana, mä ja Lotta Harala 31-vuotiaana ja kaikkien ennätykset nyt 0,15s sisällä.

– Ite juoksin U23 EM-kisoissa 13,84 ja ei mitään saumaa välieriin. 24-vuotiaana ennätys oli 13,46 kun lopetin urani. 29-vuotiaana aloitin treenailemaan (13,48), 30-vuotiaana tosissani treenaamaan (13,14) ja 31-vuotiaana juoksin Suomen ennätyksen 12,72, olin vuoden 3. nopein Eurooppalainen ja MM-kisojen välierissä, muistutti Korte.

– Ei varmasti kukaan olisi uskonut U23 EM-kisojen jälkeen, että joskus juoksen yli sekunnin kovempaa ja olen Euroopan parhaita aitajuoksijoita. Usein lahjakkuus näkyy jo nuorena, mutta kovalla työllä ja oikealla valmennuksella kaikki on mahdollista myöhemminkin. Kunhan intohimoa urheiluun löytyy, ei ole myöhäistä kehittyä! päätti Korte.

Kortteen teksti sai paljon huomiota urheilupiireissä. Hän sai paljon kehuja kirjoituksestaan.

Koko päivitys tästä.