Pika-aituri Annimari Kortteella oli torstaina painavaa sanottavaa sosiaalisessa mediassa. Hän kommentoi lajin ME-naiseen Tobi Amusaniin kohdistuneita syytöksiä Instagramissa.

Amusan paljasti itse Instagramissa, että Athletics Integrity Unit on ilmoittanut hänen rikkoneen sääntöjä, koska hän on jättänyt väliin kolme dopingtestiä. Kyse on olinpaikkatietoihin liittyvästä ongelmasta.

Korte jakoi Instagram Storiesissa kuvankaappauksen ilmeisesti Lapin Kansan julkaisemasta STT:n jutusta, joka oli otsikoitu ”Aitajuoksun ME-nainen Amusan epäiltynä dopingista – kolme testikertaa mennyt sivu suun vuoden aikana”.

Itsekin urheilutoimittajana aikanaan työskennellyt Korte antoi sitten melkoisen läksytyksen urheilutoimittajille.

– Journalismin oppitunti: Suomalaisen journalismin taso on nykyään käsittämätön. Mitä vain voi kirjoittaa vaikka ei tiedä aiheesta tai se ei pidä paikkaansa. Uutiset otetaan Instagram tarinoista. Näin kun on maisterin tutkinto journalismin etiikasta ja laeista, näihin kiinnittää huomiota.

– Kolme viikkoa oon lukenut, että mun takareisi on tällä hetkellä revennyt.. ei pidä paikkaansa, mutta varmaan sillä saa klikkauksia. Ei vakavaa, mutta tässä esimerkki joka on vakava. Amusan ei ole epäiltynä dopingissa tai kiellettyjen aineiden käytöstä. Se, että mediat Suomessa näin väittävät, voisi olla kunnianloukkaus. Amusan on epäiltynä olinpaikkatietojen laiminlyönnistä.

– Suomessa viime vuonna 120 testauspooliurheilijalla oli 20 olinpaikkatietojen laiminlyöntiä. Ketään heistä ei epäilty dopingista missään vaiheessa. Eivät ole sama asia. Urheilijan maineen pilaaminen paikkaansapitämättömillä otsikoilla on oikeasti vakava asia ja mahdollisesti törkeä rikos, valisti Korte.