Seitsenottelija Maria Huntington ilmoitti hiljattain yllättäen, että hän on keskeyttänyt urheilu-uransa.

Ratkaisu on ällistyttänyt urheilupiireissä. Nainen sai toki runsaasti tukea muilta urheilijoilta.

– Et todellakaan oo yksin. On pelottavaa mutta lopulta vapauttavaa päästä etsiskelemään ja tutustumaan siihen ihmiseen urheilijan takana. Nimimerkillä entinen uimari Ida Hulkko ja nykyinen ihan vaan Ida, joka ui myös, kommentoi rintauimari Ida Hulkko Instagramissa.

– Rohkeeta sanoa tää. Tsemppiä ja nauti kaikesta ihanasta sun elämässä, sanaili Annimari Korte.

Aiturilegenda Arto Bryggare kommentoi puolestaan asiaa Iltalehdelle. Hän yllättyi ratkaisusta, mutta muistutti myös todellisuudesta.

– Urheilu on kovaa, ja siinä tulee välillä vastoinkäymisiä. Sitä kohtaan pitää olla paloa. Jos sitä ei ole, ei silloin kannata urheilla. Silloin kannattaa tehdä jotain muuta, linjasi Bryggare Iltalehdelle.

Huntington kertoi päivityksessä, että hän saattaa toki palata. Bryggare muistutti, että paluu huipulle on mahdollista.

– Maailmassa on paljon urheilijoita, jotka ovat pitäneet kilpailemisesta taukoa, mutta ovat pitäneet itsensä hyvässä kunnossa. Takaisin on aika helppo tulla, jos on kunnossa. Tauko voi olla jopa hyvä asia kropalle ja psyykkeelle, Bryggare sanoi IL:lle.

Tästä Iltalehden juttu.