Suomalainen seitsenottelija Maria Huntington on tehnyt rajun ratkaisun. Nainen kertoo Instagramissa jättävänsä huippu-urheilun.

– Kirjotan mun tähän mennessä vaikeimman postauksen tänne. On kuluttavampaa pitää kulissia yllä kuin kertoa rehellisesti mitä on meneillään. Uuvuin huippu-urheiluun. Sisäinen palo ei riittänyt enää kantamaan ja huomasin, että en saanut enää huippu-urheilusta sitä mitä edellisinä vuosina olin saanut, alkoi päivitys.

Huntington on kärsinyt viime vuosina ikävistä loukkaantumisista ja terveysmurheista. Hän loukkaantui myös tämän sesongin alussa. Yksittäiset kisat eri lajeissa eivät tuoneet kummoisia tuloksia.

– Tänä kesänä oon joutunut käsittelemään paljon häpeän tunnetta. Miten voi olla, että mulla ei ole sitä paloa, kun tuntuu että kaikilla muilla urheilijoilla se liekki roihuaa. Tätä on ollut vaikea myöntää itselle ja läheisille ja nyt teille.

Huntington teki selväksi, että paluu ei ole mahdoton ajatus. Ajankohtainen se ei kuitenkaan ole.

– Mä haluaisin saada sen liekin vielä takaisin ja urheilla intohimolla, mutta sitä ei voi pakottaa. Se on prosessi mikä kumpuaa vain ja ainoastaan itsestä. Se vaatii oman aikansa. Kaiken jännityksen ja pelon takana on kuitenkin helpotus sanoittaa ääneen näitä tunteita, joiden kanssa en kuitenkaan usko olevani yksin.

Huntington on viimeksi tehnyt täyden seitsenottelun Tokion olympialaisissa vuonna 2021.

Päivitys tästä.