Kaikki parhaat suomalaiset yleisurheilijat eivät kilpaile Ruotsi-ottelussa, vaikka he ovat terveitä. Viivi Lehikoinen on nyt tehnyt oman ratkaisunsa.

Lehikoinen paljasti Instagramissa, että hän lähtee kilpailemaan Kiinan Timanttiliigaan.

– MM-kisat on saatu päätökseen ja on seuraavien kisojen aika. Ensi viikonloppuna se tarkoittaa osaltani Timanttiliigaa Kiinassa ja näin ollen Ruotsi-ottelu jää tänä vuonna välistä. Ruotsi-ottelu on suomalaiselle yleisurheilijalle kauden kohokohtia ja niin myös mulle. Olen viimeiset vuodet triplannut ja kropan laittaminen likoon joukkueen puolesta on ollut tärkeää. On siis ollut äärimmäisen vaikea päätös tehdä tämä ratkaisu, mutta tässä vaiheessa oma ura piti laittaa etusijalle, selvitti Lehikoinen.

– Mulle nykyisellä ranking-järjestelmällä ei ole merkitystä arvokisoihin pääsyn kannalta. Budapestin MM-raja rikkoutui monesti ja Pariisiin olin ensimmäinen rajan rikkonut suomalainen. Ongelmana on kuitenkin muihin koviin kisoihin pääseminen ja ratojen jakaminen. Tällä kaudella tulostasoni olisi hyvin riittänyt Timanttiliigaan, mutta paikkoja ei avautunut toivotulla tavalla, koska sijoitukseni rankingissa ei ollut riittävän korkea (tällä hetkellä 13.).

– Taustatiimilläni on loistavat suhteet eli se ei jää myöskään siitä kiinni ja kuvastaa ongelmaa. Lausannen kakkossijalla ei ollut käytännössä mitään merkitystä, sillä eteeni on mennyt urheilijoita, joita olen toistuvasti voittanut kisoissa ja joiden kauden parhaat ovat ajallisesti takanani, päivitteli Lehikoinen.

Lehikoinen avautui nykyisen järjestelmän ongelmista. Se aiheutti monenlaisia vaikeuksia.

– Kisajärjestäjät saavat pisteitä urheilijan ranking-tason perusteella, joten he valitsevat urheilijoita, jotka ovat valmiiksi korkealla. Syntyy tietynlainen oravanpyörä, johon mukaan pääseminen on haastavaa. Olen kiertänyt koko kauden hyviä kisoja ja kohdannut myös muita rankingin asettamia ongelmia, kuten ratajaoissa. Edelleni on mennyt parhaiden ratojen osalta niitä, jotka ovat edelläni rankingissa, ei kauden tilastoissa. Pelkästään Timanttiliigaan pääsy on täysin ylikorostunut nykysysteemissä sijoituspisteiden osalta.

Lehikoisen avoimuus keräsi paljon kiitosta. Esimerkiksi pika-aituri Annimari Korte reagoi uutiseen.

– Hyvä kun kerrot tästä! Tsemppiä Kiinaan, kirjoitti Korte.

Koko päivitys tästä.