Wilma Murto onnistui hienosti Budapestin MM-kisoissa. Seiväshyppääjä nappasi upean MM-pronssin tuloksella 480.

Jossittelu ei silti loppunut kisan päätyttyä. Murto teki kisan aikana kaksi kovaa ratkaisua: hän vaihtoi seivästä korkeudessa 480. Korkeudesta 485 hän yritti puolestaan kolmannen kerran, vaikka sen ylittämisellä ei olisi ollut merkitystä sijoituksellisesti.

Slovenian Tina Sutej tiputti nimittäin korkeuden 485 kolmannen kerran ennen Murron viimeistä yritystä samasta korkeudesta. Murto oli tuossa vaiheessa sinetöinyt vähintään pronssimitalin, sillä hänen sarjansa oli parempi kuin Sutej’n.

Valmentaja Jarno Koivunen ohjeisti tässä vaiheessa Murtoa jättämään väliin yrityksen 485:stä. Murto olisi saanut yhden yrityksen korkeudesta 490.

– Sanoin Wilmalle, että jätä seuraava väliin. Wilma halusi jatkaa 485:ssä, koska ei ollut yhtään hyvää hyppyä siitä korkeudesta. Ei tarvittu täydellistä suoritusta, niin silti menee yli, Koivunen avasi Iltalehdelle.

Koivunen teki selväksi IL:lle, että taktisesti Murron ratkaisu ei ollut paras mahdollinen.

– Wilma pelasi logiikkaa, että saa uuden mahdollisuuden seuraavasta korkeudesta. Meidän tiimissä hyppääjä päättää nämä asiat. Ihan ok ratkaisu, vaikka ei ollut oikein taktisesti koko peliä ajatellen. Tiedettiin, että jos menee ensimmäisellä yli 490, olisi ollut todella vahvoilla, selvitti Koivunen IL:lle.

Tästä Iltalehden juttu.