Suomalaisen nyrkkeilytähden Robert Heleniuksen ura sai synkän pilven, kun Matchroom Boxing tiedotti, että miehen antamasta dopingnäytteestä on tehty poikkeava löydös. Asia on edennyt kulisseissa. Nyt on kuitenkin saatu uusi kohu aikaan.

Matchroom Boxing tiputti nimittäin melkoisen uutispommin tiistaina. Se julkaisi Heleniusta koskevaa tiedotetta muistuttavan viestin toisesta raskaansarjan nyrkkeilijästä Joe Cusumanosta.

Matchroom paljasti, että New Yorkin osavaltion urheilukomissio on tehnyt ”poikkeavan löydöksen” Cusumanon antamasta testinäytteestä. Hän oli testissä kohdattuaan Adam Kownackin kesäkuun lopussa.

Organisaatio vahvisti, että asia on edennyt siitä vastaaville tahoille. Cusumano on 35-vuotias nyrkkeilijä, joka on voittanut 22 ottelua ammattilaisena ja hävinnyt neljä.

Kownacki, jonka Cusumano siis voitti, on hävinnyt kahdesti Heleniukselle. Nuo voitot toivat suomalaisjätille mahdollisuuden kohdata Deontay Wilderin.

Suomen Ammattinyrkkeilyliiton pääsihteeri Jussi Niemonen kertoi tiistaina Heleniuksen asian etenemisestä Iltalehdelle.

– Liiton tarkoitus ei ole tiedottaa tapauksesta tässä vaiheessa. Yhteydenpito eri tahoihin on kuitenkin jatkuvaa, ja prosessi etenee. Mahdollisesti Heleniuksella itselläänkin on jotain tiedotettavaa lähiaikoina, Niemonen avasi Iltalehdelle.

Tiedote tästä.

Matchroom Boxing

@MatchroomBoxing
ℹ️ Official statement on Joe Cusumano