Pika-aituri Annimari Kortteen oli tarkoitus edustaa Suomea Ruotsi-ottelussa.

Todellisuus selvisi Kortteelle, kun hän veti viimeistä lajiharjoitusta ennen Ruotsi-ottelua. Etujalan eli vasemman puolen istuinkyhmyalueen vamma ei harjoituksen perusteella kestä aitajuoksua.

Yle kertoo, että Korte itki turhautuneena Leppävaaran juoksuradalla tajuttuaan asian.

– Jos tätä nyt yrittää ihmisille hahmottaa, niin terveenä ja huippukunnossa suoritus on minulle lähtölaukauksesta yksi humaus, josta en maalissa muista mitään. Täysin ikään kuin tiedostamaton suoritus. Nyt mietin joka askelta ja kivun määrää enkä uskalla. Ero on kuin yöllä ja päivällä, Korte selitti Ylelle.

Korte saatetaan kuitenkin nähdä vielä kisoissa tänä vuonna. Masters-luokan eli yli 35-vuotiaiden EM-kisat järjestetään syyskuun lopussa Italian Pescarassa.

– Minulla on tällainen bucket list -ajattelu. Suomen ennätys, Pohjoismaiden mestaruus, aikuisten SM-kulta, voitto Ruotsi-ottelussa, olympia- ja EM-kisat, MM-välieräpaikka. Vielä puuttuvat paremmat sijoitukset EM- ja olympiakisoissa ja mastersien (yli 35-vuotiaiden) EM- ja MM-kulta, sanoi Korte Ylelle.

Tästä Ylen juttu.