Asiantuntijat ovat olleet kriisitunnelmissa Suomen naishiihdon suhteen Rukan maailmancupin normaalimatkan kisojen jälkeen. Huomio on kiinnittynyt Kerttu Niskasen ja Krista Pärmäkosken romahdukseen.

Kaiken nähnyt hiihtolegenda Harri Kirvesniemi laukoi raakoja totuuksiaan Rukan jälkeen Ilta-Sanomissa. Mies näytti olevan huolissaan etenkin Pärmäkosken suhteen.

– Iso kysymys on siinä, löytyykö kuntotekijöistä sellaista, että Krista saa otettua kunnon kehitysaskeleen? Vähintään pitää puoli minuuttia parantua kympin vauhti, jos hän podiumille aikoo. Se ei tule helpolla, Kirvesniemi linjasi IS:lle.

Niskanen onnistui odotuksiin nähden paremmin. Hän ei ole ennenkään loistanut Rukalla. Myös häneen kohdistuu kuitenkin isompia odotuksia.

– Kerttu sijoittui tänä vuonna pertsan kympillä paremmin kuin vuosi sitten (10.). Sekä Kristalla että Kertulla on potentiaalia nousta, mutta onhan tuo kärki tällä hetkellä tosi kova. Siellä on aika monta ruotsalaista ja vielä kun norskitkin alkavat päästä kuntoon, Kirvesniemi heitti IS:lle.

Molemmat naiset matkaavat viikonlopuksi Jällivaaran maailmancupin kisoihin. Siellä on ohjelmassa viestit ja 10 kilometrin vapaan väliaikalähtö. Mukana menossa on myös 45-vuotias Riitta-Liisa Roponen.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.

Maastohiihto

Maastohiihdon maailmancup
Jällivaara, Ruotsi 2.-3.12.2023

Naiset
Rebecca Immonen, Jasmi Joensuu, Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski, Riitta-Liisa Roponen, Vilma Ryytty

Miehet
Oskari Hökkä, Miro Karppanen, Lauri Lepistö, Remi Lindholm, Markus Vuorela