Äänekkäimmät venäläishiihtäjät ovat tylyttäneet viimeisen reilun vuoden aikana rajusti länsimaalaisia hiihtäjiä ja hiihtopäättäjiä. Jonkinlaista tuomiota on luvannut esimerkiksi olympiavoittaja Veronika Stepanova.

Stepanovallakin on välillä ilmeisesti aikaa myös itsetutkiskeluun. Se selviää hänen tuoreesta somepäivityksestään.

Venäjän Cupin suoratoistolähetykset olivat viime vuonna skandaali. Tuolloin kisoja ei näytetty televisiosta, vaan netin välityksellä pystyi katsomaan rakeista muutaman pikselin sirkusta. Nyt on otettu selkeä askel parempaan.

– Katsoin tallenteen Venäjän Cupin ensimmäisistä kisoista, alkoi Stepanovan päivitys.

Nainen kertoi antavansa anteeksi ohjaajien pienet mokat ja sekoilut. Yksi asia otti kuitenkin pahasti kupoliin.

– Mutta vain 120 000 katsojaa. Kyllä se järkyttää minua. Jotkut tiktokkaajat keräävät kymmenen kertaa enemmän. Kuten toveri Gubernijev (venäläistoimittaja) kirjoittaa: ”Vain yleisön kiinnostuksella on merkitystä. Kaikki muu on hevonpaskaa ja puhetta.”

Noita katsojalukuja voi peilata vaikkapa Rukan Suomen Cupin miesten perinteisen hiihtotavan kisaan. Ylellä tuo lähetys keräsi keskikatsojamäärän 502 000. Suomen väkiluku on 5,5 miljoonaa, kun Venäjällä on yli 143 miljoonaa asukasta.

Päivitys tästä.