Hiihtäjä Iivo Niskanen onnistui tuloksellisesti mainiosti Rukan maailmancupissa. Hän oli 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisan kakkonen ja 20 kilometrin vapaan kisan 13:s.

Kaikki ei kuitenkaan mennyt putkeen. Niskanen käänsi katseita paiskomalla voimalla sauvojaan lauantain pettymyksen jälkeen.

Yle paljasti sunnuntaina, että Niskanen tulee saamaan huomautuksen yhteistyökumppaniltaan. Swixin sauvoja Suomeen tuovan Brav-yhtiön Suomen-toimitusjohtaja Aki Tuovinen ei pitänyt näkemästään. Niskanen saa huomautuksen riehumisestaan.

– Kun kisaviikonloppu on ohi, tulen antamaan tästä Iivolle huomautuksen. Se on ikään kuin sanktiotaulukon lievin seuraamus. Eihän tuollainen toiminta ole yhtiömme arvojen mukaista., kommentoi Tuovinen Ylelle.

Tuovinen teki toki selväksi, että Niskanen on ollut pääosin ”moitteeton urheilija ja erinomainen investointi” hänen firmalleen.

Niskanen itse ilmoitti kisan jälkeen jättävänsä väliin seuraavan viikonlopun maailmancupin kisat. Ne suksitaan Ruotsin Jällivaarassa.

– Keskityn muihin kisoihin. Yritän päästä hyvään happeen. Seuraavat päätavoitteet ovat Trondheimissa ja Tour de Skillä. Menon pitää pikkaisen parantua nyt, Niskanen kommentoi Ylelle.