Keihäänheittäjä Oliver Helander valmistautuu isoon kauteen valmentajansa Tero Pitkämäen johdolla. Edessä on EM- ja olympiavuosi.

Helander on ollut mainiossa vireessä. Harjoitusleirillä Etelä-Afrikan Potchefstroomissa keppi lensi jo yli 80 metriä.

– Nyt on mennyt todella hyvin, Helander kommentoi hiljattain SUL:n tiedotteella.

Helander siirtyi Pitkämäen valmennukseen kauden 2021 jälkeen. Hän on sen jälkeen tehnyt esimerkiksi ennätyksensä 89,83. Myös pitkään vaivannut olkapää on saatu parempaan kuntoon.

– Olkapään tilanne on mennyt eteenpäin koko ajan siitä lähtien, kun Tero tuli mukaan. Nyt syksyn aikana se on ollut jo todella hyvä. Joitakin pieniä kipuja siinä tulee aina olemaan, muttei sellaisia, jotka haittaisivat suoritusta, Helander selvitti.

Helanderin testitulokset ovat olleet kovia. Hän heitti esimerkiksi nelikiloista kuulaa 26,73 metriä. Pitkämäen ennätys (26,50) meni rikki.

– Minulle on aina ollut tärkeää, että testitulokset ovat riittävän kovalla tasolla. Silloin on mahdollista heittää keihästäkin pitkälle. Afrikassa näki, että keihäs voisi lentää ihan pitkälle jo nyt.

– Leiriä en ollut etukäteen suunnitellut. Kävin Ylistarossa Pentti Niemen hierottavana ja hän oli lähdössä Etelä-Afrikkaan. Totesin siinä, että se voisi tehdä hyvää minullekin ja läksin mukaan.