Suomen kakkosjoukkue taisteli lopulta yhdeksänneksi hiihdon maailmancupin 4×5 kilometrin sekaviestissä Sveitsin Gomsissa.

Kakkosjoukkueessa hiihtivät Markus Vuorela, Johanna Matintalo, Arsi Ruuskanen ja Jasmi Joensuu. Matintalo paransi toisella osuudella Suomen osakkeita, mutta Ruuskasen osuudella tuli sitten romahdus.

Ruuskanen myönsi suoraan Viaplayn haastattelussa, että kyytiä ei tällä kertaa riittänyt. Saksan Jan Stölben tarjosi karua kyytiä suomalaiselle.

– Keli ei ollut ihan hidas, mutta ei nyt varmasti mikään nopein. Oli kyllä todella huonon tuntuista. En tiedä, mikä oli. Lähdin alusta rauhassa. Ajattelin, että kun se saksalainen tuli heti peesiin, etten ainakaan sille vedä ylikovaa. Ajattelin, että tarjoaisin sille (veto)vuoron tähän stadionille. Se tuossa nousussa vähän kiristi tahtia, niin ei ollut kyllä mitään palaa, avasi Ruuskanen Viaplaylle.

– Oli kyllä niin löysä lihas kuin olla ja voi. Ei saanut mitään irti. En tiedä, mistä johtuu, että oli näin surkeaa, jatkoi mies.

Joensuu nosti siis Suomen yhdeksänneksi. Hän oli tyytyväinen menoonsa.

– Ihan kiva kisa oli tänään. Oma hiihto tuntui aika hyvälle ja jaksoin ihan hyvin painaa. Niiden kanssa, jotka siinä hiihtivät kanssani, niin pystyin heidät lopussa nitistämään. Jäi positiivinen fiilis ja tekee varmasti hyvää huomiselle, että sai kovan vedon tehtyä ja suksi toimi hyvin, selvensi Joensuu Hiihtoliiton tiedotteella.

LUE MYÖS