Iivo Niskanen oli miesten osalta selvästi paras suomalainen Falunin 10 kilometrin perinteisen hiihtokisassa. 30 parhaan joukkoon pääsivät suomalaisista vain Emil Liekari (21:s) ja Perttu Hyvärinen (22:s).

Kun Kerttu Niskasen ja Johanna Matintalon komea kaksoisvoitto ratkesi ennen miesten kisaa lauantaina, esitti Ville Nousiainen Ylellä oman arvionsa miesten kisasta.

– Miehissä nähdään… Niin kuin nähdään, niin meillä on ainakin huoltopuoli on meillä kunnossa tänään. Uskoisin tämän kelin jatkuvan myös miehille, niin siellä kalustopuolella pärjätään varmasti.

– On meillä laittaa sinnekin aika kovaa porukkaa, muun muassa Iivo Niskanen ja sitten jokerikortti Perttu Hyvärinen. Siitä ei tiedä ikinä, onko hän 50:s tai palkintopallilla, naureskeli Nousiainen.

Tällä kertaa Hyvärinen meni siis sijoituksellisesti juuri tuohon välimaastoon. Mies arvioi itse Viaplaylla, että oli kohtuullisen tyytyväinen menoonsa vaikeampien vaiheiden jälkeen.

Hyvärisen kauden upea kohokohta nähtiin Tour de Skillä. Hän nappasi voiton Toblachin 10 kilometrin (p) väliaikalähtökisassa.

Iivo Niskanen arvioi puolestaan omaa tekemistään Hiihtoliiton tiedotteella.

– Aivan hyvä kisa tänään. Oli ihan aktiivista hiihtämistä. Kaikkien vaikeuksien jälkeen nyt on ollut kolme viikonloppua putkeen hyvä vire kropassa. Siihen täytyy olla tyytyväinen, että on pystynyt kurssin kääntämään ja pystyy taas taistelemaan kärkikahinoissa. Haastavat olosuhteet ja pitopohjakelit ja zerosuksia ei tule niin paljoa testattua. Harvoin on kelejä, niin totta kai erotkin on isoja. Oliko edes oman pakan paras tänään, niin se jäi vähän kaivelemaan.

– Keli pikkasen muuttui loppuun, mutta onneksi pystyin kääntämään sen tiukan sekuntikamppailun (kakkosijasta), kun olin kuitenkin alkuun perässä ja pystyin hiihtämään loppuun jaksavasti, niin siinä mielessä tyytyväinen. Koitetaan ens kaudella pistää taas (Johannes) Kläboa ahtaammalle ja otetaan tänään taas toinen sija vastaan. Oli mitali otettavissa, arvioi Niskanen.

LUE MYÖS