Hiihdon kansallinen huippukausi saadaan päätökseen viikonloppuna Rovaniemen SM-kisoissa. Pelipaikalla on myös Viaplayn asiantuntija Sami Jauhojärvi.

Suosittu hiihtoääni on viihtynyt viime päivinä jo pohjoisessa. Lapin mies julkaisi Instagram Storiesissa päivityksiä Ylläkseltä.

– Tämä ei ole aprillipila. Ylläksellä on vielä täysi talvi ja ihan purkkikelit pertsan hiihtoon. Ja ens kuun jälkeen on jo kesäkuu.

– Ei ole lentokeli tänään.. Eilisen tuiskun ja melkein parinkympin yöpakkasen jäljiltä hiihtämätön latu narisee somasti. Vaikka keli oli nihkeä, niin ilma ja maisemat olivat loistavat. Talven viisikymppinen tehty, kirjoitti ”Musti” tiistaina.

Kansainvälinen hiihtokausi päättyi siis Falunin maailmancupiin maaliskuussa. Siellä järjestettiin myös tunnetut kauden päätösbileet. Asia nousi esille myös Äänekosken SM-kisojen selostuksessa. Jauhojärvi vahvisti asian.

– Siellä (Falunissa) on ollut tietysti jonkilaiset kekkeritkin sunnuntaina, selitti selostaja Jussi Eskola.

– Kyllä siellä päätösjuhlat on pidetty Falunissa, ja tässä kuultiin haastatteluissa, että on ollut ynnä muuta. Niin ilmeisesti nämä päätösjuhlat ovat olleet sitä ynnä muuta, linjasi Jauhojärvi.

LUE MYÖS