Iivo Niskanen kärsi päättyneellä hiihtokaudella terveysmurheista. Hiihtotähti oli kotimaan kisoissa monesti pahasti hukassa, eikä hän onnistunut myöskään voittamaan maailmancupin kisoja.

Tällä kaudella ei ollut lainkaan hiihdon arvokisoja. Ensi vuonna on luvassa MM-kisat Trondheimissa. Siellä odottaa 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan väliaikalähtö, johon Niskanen on yksi suosikeista.

Kokenut hiihtomies Reijo Jylhä on esittänyt Iltalehdelle oman arvionsa Niskasen tilanteesta. Hän tiputteli omia ikäviä totuuksiaan.

– On väistämätöntä, että 1992 vuonna syntyneelle urheilijalle ei luontaista kehitystä harjoittelun myötä enää tapahdu. Kyse on siitä, miten voidaan hidastaa huononemista. Yksittäisen kilpailun suorituksen maksimointi on eri lailla mahdollista kuin se, että on jatkuvasti hyvässä kunnossa, kommentoi Jylhä Iltalehdelle.

Niskanen ylsi toki päättyneellä kaudella kolmessa maailmancupin kisassa kakkoseksi. Jylhä näki kuitenkin myös noissa esityksissä huonoja merkkejä.

– Jos voi tulkita kehonkieltä, niin suorituksissa oli paljon yritystä. Kun hän on ollut ihan huippukunnossa, hiihto on näyttänyt rennolta ja helpolta. Tällä kaudella se ei ollut samankaltaisen näköistä. Voi olla, että harjoittelu ja sairastelu ovat vaikuttaneet, että väkisin on joutunut tekemään tuloksen.

Niskasen kausi päättyi toivottua aikaisemmin. Hän ei pystynyt kilpailemaan Äänekosken SM-kisoissa selkäongelmien vuoksi. Mies ei lopulta osallistunut myöskään Rovaniemen SM-hiihtoon.

Tästä Iltalehden juttu.

LUE MYÖS