Maastohiihdon olympiavoittaja Sami Jauhojärvi on jakanut Instagram Storiesissa kannanoton itselleen tärkeästä asiasta.

Hallitus suunnittelee merkittäviä leikkauksia, jotka koskettaisivat urheilua ja lasten sekä nuorten liikuntaa. Jauhojärvi teki näkemyksensä selväksi.

– Suomen olympiavoittajat vetoaa hallitukseen, että se kehysriihessään muistaisi liikunnan merkityksen koko kansan hyvinvoinnille! Pelissä enemmän kuin mitalit, kirjoitti ”Musti” ja jakoi Olympiakomitean verkkosivuilla julkaistun tiedotteen.

Tiedotteella kerrotaan, että Suomen Olympiavoittajat ry on ”syvästi huolissaan” suunnitelluista leikkauksista liikunnan ja urheilun tukemiseen.

– Urheilusaavutuksemme ovat antaneet suomalaisille ylpeyden ja yhteenkuuluvuuden tunteita. Ilman riittävää tukea tulevaisuuden urheilijat eivät pysty saavuttamaan sitä potentiaalia, johon heillä olisi mahdollisuus. Leikkausten myötä vaarannamme paitsi urheilijoiden urat, myös lasten ja nuorten mahdollisuudet osallistua liikuntaan, paalutti Olympiavoittajat ry:n puheenjohtaja Tapio Korjus.

– Vetoamme päättäjiin, etteivät he sammuttaisi nuorten urheilijoiden unelmia. Leikkaukset kohdistuisivat olennaiseen osaan suomalaista yhteiskuntaa. On tärkeää ymmärtää, että investoimalla liikuntaan ja urheiluun investoimme suoraan tulevaisuutemme hyvinvointiin ja menestykseen, muistuttaa Korjus.

LUE MYÖS