Pika-aituri Annimari Kortteen kausi ei saanut toivottua alkua. Hän on nyt avautunut Instagramissa kokemuksistaan. Korte laittoi samalla asiat perspektiiviin.

Korte painoi viikonloppuna Malmön MM-kisojen 100 metrin aidoissa alkueränsä aikaan 13,34. Hän ei lähtenyt mukaan finaaliin.

– Olin 16 päivää kuumeessa, johon ei syytä löytynyt. En selvästi ollut toipunut siitä kunnolla kun en meinannut jaksaa juosta alkuerääkään kunnolla maaliin, Korte selvitti SUL:n tiedotteella viikonloppuna.

Korte on nyt julkaissut synkän koosteen uransa terveysmurheista. Listaus oli karu.

– 16 päivää kuumetta tunnistamattomista syistä muistutti minua niin paljon niistä kymmenestä vuodesta, jotka olin sairaana (niistä viisi vuotta niin pahasti, että lopetin urani enkä voinut kuvitella enää juoksevani) ja joiden aikana lääkärit eivät pystyneet kertomaan, mikä minulla oli vikana. Vaikeinta on, että ei tiedä, mikä parantaa tai huonontaa tilannetta. Epätietoisuus on pelottavaa.

– Minun kohdallani epätietoisuuden pelko johti kerran siihen, että en löytänyt syytä elää noiden hirveiden kipujen kanssa, eikä kukaan osannut auttaa.

– Nyt minulla oli vain kuumetta. Silloin minulla oli kuumetta kuukausia putkeen, tukehduin kaikkeen ruokaan ja minulla oli tuskallisia ja oloani merkittävästi heikentäneitä kipuja kaikki nuo vuodet.

– Se muistutti minua myös siitä, että urheiluvammat ovat vain urheiluvammoja. Ei se ole niin vakavaa, kun on jäljellä vielä terveys. Silloin siitä kannattaa nauttia. Jos on vaikeuksia loukkaantumisten kanssa, kannattaa muistaa, että elämässä on tärkeämpiäkin asioita, kuten terveys, valisti entinen SE-nainen.

Kortteen julkaisema video, joka sisälsi esimerkiksi pätkiä leikkauksista, oli liikaa Instagramille. Videoon lisättiin varoitus ”arkaluontoisesta sisällöstä”. ”Tämä video saattaa sisältää raakaa tai väkivaltaista sisältöä”, luki alla.

Video tästä.

LUE MYÖS