Topi Raitanen on 3 000 metrin estejuoksun Euroopan mestari. Raitanen on nyt puuhailemassa 10. syyskuuta Helsingin Olympiastadionilla järjestettävää Cooper-haastetta, jossa testataan, kuka on Suomen paras juoksija tunnetussa 12 minuutin testissä.

Raitanen on ehtinyt tällä viikolla antaa myös haastattelun Ilta-Sanomille. Samalla lähti tyly viesti joillekin entisille suomalaisille juoksijoille. Hän toivoi ”positiivista ilmapiiriä” ja harmitteli ”vi*tuilua”.

– En ole ollut itse onneksi pahimman kritiikin kohteena, mutta kuitenkin ulostuloja on ollut säännöllisesti. Jos itse olisin nuori, niin en voisi välttyä siltä ajatukselta, että haluanko itse joutua tuollaisen arvostelun kohteeksi. Sitä yrittää vain olla paras versio itsestään, ja nämä huutelevat, että et ole mitään, ja miksi kehtaat edes lähteä noin hitaasti arvokisoihin juoksemaan.

– Se on ajatus, joka itseäni on harmittanut. Että ei mentäisi siihen, että ennen oli kaikki paremmin. Jos kehityskohteita on, niin olisi arvokasta tarjota myös ratkaisuja, eikä vain huudella sivusta, linjasi Raitanen Ilta-Sanomille.

Raitanen puolustaa EM-kultaansa kesäkuun alussa Roomassa. Olympialaiset järjestetään heinä–elokuussa Pariisissa.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.

LUE MYÖS