Topi Raitasen on tarkoitus puolustaa 3 000 metrin esteiden EM-kultaansa kesäkuun alussa Roomassa. Miehen tilanne ei kuitenkaan vaikuta ihanteelliselta.

Raitanen kilpaili keskiviikkona Ranskan Marseillessa. Hän päätti jättää leikin kesken jo varhaisessa vaiheessa nilkkavamman vuoksi.

– Siinä oli ruuhkaa vesiesteellä ja tulin vähän huonosti esteeltä alas, jonka jälkeen oikean jalan nilkka alkoi kipeytyä, Raitanen avasi SUL:n tiedotteella.

– Se tietysti rupesi stressaamaan, kun kipu tuntui koko ajan ja piti sipsutella kaikille esteille. Totesin, ettei tämä juoksemalla parane ja lopetin, selitti Raitanen.

Huoli heräsi luonnollisesti kotimaassa. Raitanen näki, ettei nilkan saama osuma ollut mitenkään ”älyttömän kova”. Hän arveli kuitenkin käyvänsä kuvauttamassa nilkan.

Raitasen kausi alkoi lupaavasti. Hän kellotti vajaat kaksi viikkoa sitten Saksassa ajan 8.21,00. Se on parempi kuin yksikään miehen viime vuoden ajoista.

Sara Lappalainen taas vei Tshekissä 800 metrin kisan voiton ajalla 2.02,24.

– Tarvitsen riittävästi kisoja kauden alussa, nämä vievät kuntoani aina iloisesti eteenpäin. Tästä jäi hyvä fiilis, Lappalainen arvioi SUL:n tiedotteella.

LUE MYÖS