Suomalainen ampumahiihtolegenda Kaisa Mäkäräinen päätti palata juhannuksen vietosta kotiin melkoisella tavalla, todella hurjalla pyörälenkillä.

Mäkäräinen avasi kokemustaan Instagram Storiesissa keskiviikkona. Takana oli melkoinen urakka.

– Ekat kuusi tuntia meni ihan hyvin. Sen jälkeen seuraavat vähän yli viisi tuntia vähän vähemmin hyvin. Ei oikein mitään erityistä syytä. Ei vain jaksaa. Oli aika pitkä matka. Kellon mukaan 310 kilometriä, pari tonnia siihen tuli nousua. Ajoaika oli 11 tuntia ja 10 minuuttia. Siihen muutama pysähdys päälle.

– Ajattelin jossain vaiheessa tuossa loppuvaiheessa, että kun pääsen kotipihaan, niin saatan jopa alkaa itkemään, koska tämä oli ylivoimaisesti kovin liikuntasuoritus, mitä olen koskaan tehnyt, selvitti Mäkäräinen.

Lopulta se itku pääsikin. Kotona odotti yllätys.

– Kyllä se itku tuli viimeistään siinä vaiheessa, kun näin, että ovessa roikkuu kukkia. Jotenkin aavistelin, että se liittyy tähän päivän urakkaan, selvitti Mäkäräinen, joka halusi kertoa yhden viestin ihmisille.

– Urheilkaa, taistelkaa, ylittäkää itsenne, tulee tunteita, viestitti pidetty legenda.

LUE MYÖS