Suomalaiset naispikajuoksijat eivät yltäneet välieriin yleisurheilun EM-kisojen 200 metrin kisassa.

Aino Pulkkinen oli alkuerien 13:s ajalla 23,44. Hän jäi vain 0,02 sekuntia jatkopaikasta. Anniina Kortetmaa juoksi kauden parhaansa 23,53 ja oli kokonaisvertailussa 17:s.

– Juoksu tuntui hyvältä alusta loppuun. Oli mukavasti tiukkaa taistelua, josta tykkään, sillä jaksaa puristaa loppuun asti, kommentoi Pulkkinen SUL:n tiedotteella.

– Siinä mielessä olen tyytyväinen, että juoksu oli kauden paras. Kaarre tuntui nyt todella pitkältä. Jaksoin kuitenkin aika hyvin, vaikka viimeinen 20 metriä sakkasi jonkin verran, arvioi puolestaan Kortetmaa.

Ylen toimittaja Petra Manner kertoi lähetyksessä, että Pulkkisen jännitys oli melkoista seurattavaa haastattelupaikalla, kun nainen katsoi loppuerien tuloksia.

– Täällä ovat jännittäneet sekä urheilijat että toimittajat. Usein olen toki nähnyt urheilijoita, jotka ovat jännittäneet ennen suoritusta, mutta en vielä ketään, joka jännittäisi suorituksen jälkeen niin paljon kuin Aino Pulkkinen tänään.

– Jännitti niin paljon, että hän piiloutui tämän haastattelupisteen aidan taakse. Hän kääntyi välillä selin, välillä steppaili edestakaisin. Hän sanoi, ettei halunnut katsoa ja kertokaa sitten minulle, miten kävi. Tuollaista jännitystä näkee harvoin suorituksen jälkeen, kertoi Manner Ylellä.

Seiväshyppääjät jäivät karsintaan miehissä. Tommi Holttinen ja Urho Kujanpää saivat tuloksen 545 ja Juho Alasaari 525.

Samoin kävi naisten keihäänheitossa. Anni-Linnea Alanen heitti 53,03, Jatta-Mari Jääskeläinen 52,50 ja Sanne Erkkola 51,36.

Viivi Lehikoinen onnistui kauden heikkoon tasoonsa nähden mainiosti 400 metrin aidoissa. Aika 54,92 ei kuitenkaan tuonut finaalipaikkaa. Kristiina Halonen jäi myös välieriin ajalla 55,83.

Juoksuradoilla nähtiin myös vahva suomalaisveto. Eveliina Määttänen paineli 800 metrin välieriin oman eränsä kakkosena ajalla 2.01,59.

– Juoksu sujui hyvin. En ollut varma onko takaa tulossa vielä uhkaajaa, joten lisäsin hieman rutistusta varmistaakseni paikkani kolmen parhaan joukossa.

– Yllättävän freesi olo on nyt 2.01-kisan jälkeen, joten uskon, että juoksussa oli vielä kiristämisen vara. Veikkaan kovavauhtisia välieriä, itselläni tavoitteena on olla pelipaikoilla, kommentoi Määttänen SUL:n tiedotteella.

LUE MYÖS