Pariisin Timanttiliigassa tehtiin kovaa jälkeä perjantaina. Jaroslava Mahutših’ teki uuden naisten korkeushypyn maailmanennätyksen (210). Kenian Faith Kipyegon teki puolestaan naisten 1 500 maailmanennätyksen 3.49,04.

Korkeuden aiempi ME-tulos 209 oli Bulgarian Stefka Kostadinovan nimissä vuodelta 1987.

– Valmentajani sanoi minulle, että minun pitäisi lopettaa 207:n jälkeen, koska olympialaiset ovat tulossa ja ne ovat tietysti tärkeämmät, mutta tunsin sisimmässäni, että pystyn jatkamaan, ja rehellisesti sanottuna halusin kokeilla maailmanennätystä, kommentoi ukrainalaistähti kisahaastattelussa.

Pelipaikalla oli myös Ruotsin seivästähti Armand Duplantis. Hän ”jäi” tällä kertaa tulokseen 600 ja epäonnistui kolme kertaa korkeudesta 625. Duplantis ällisteli muiden mukana Mahutšihin hurjaa temppua.

– Tuntuu, että maailmanennätys oli voimassa ikuisuuden. Uskomattoman vaikuttavaa, kehui Duplantis Ruotsin TV4:lle.

LUE MYÖS