Korkeushyppääjä Ella Junnilan tilanne jatkuu edelleen haastavana. Nainen jäi keskiviikkona Motonet GP:ssä tulokseen 184 ja oli kilpailun kolmas.

Junnilan toiminta keskiviikon kisassa käänsi katseita. Ylen asiantuntija Jaakko Ojaniemi hämmästeli, miten hitaalla ja lyhyellä vauhdilla SE-nainen lähti hyppimään. Junnila selitti asiaa Ylelle myöhemmin. Mielessä kävi myös shokkiajatus.

– Verkassa, kun olin normaalilla lentävällä nelosella, tuskailin sen kanssa, että vauhti tuntuu ihan hyvältä, se tulee ihan oikeaan paikkaan, mutta se menee ponnistuksesta läpi, että en kerkiä ponnistamaan siinä. Rupesin jo tuskastumaan, että ei tästä tule yhtään mitään. En pysty nyt taikomaan sitä jalkaa sinne, että se kerkeästi ponnistaa. Heitän joko piikkarit naulaan tai lyhennän vauhtia. Se pikkasen hidastaa vauhtia, että kerkeän ponnistamaan siitä.

– Päätin, että otetaan askel pari pois ja mennään kokeilemaan… Kerkisin ponnistaa siitä ja eri tavalla pääsin juoneen kiinni kuin aikaisemmissa kisoissa. Tuosta on helpompi lähteä rakentamaan. Nyt pikkuhiljaa seuraavassa reenissä vähän lisätään vauhtia ja sitten taas vähän lisätään vauhtia, jotta jalka tottuu niihin koviin ponnistuksiin. Niistä on kuitenkin aikaa, avasi Junnila.

Ylen toimittaja Laura Arffman tiedusteli Junnilalta, alkavatko palaset vihdoin loksahtaa kohdalleen teknisesti.

– Joo, oli kyllä. Se on ehkä vähän erikoinen tilanne. Vauhti kokonaisuudessa näytti ihan hyvältä ja ponnistus tulee ihan hyvään paikkaan, mutta se menee vain ponnistus läpi. Polvi ei petä, mutta en kerkeä työtä alustaa vasten siinä. Sinällään siellä kaikki palat olisivat kohdallaan. Nyt enää vaan miten se ponnistusterävyys löydetään siihen jalkaan, joka tulee vain sillä tavalla, että saadaan niitä riittävän kovia hyppyjä. Nyt niitä luotiin tänään vähän lyhyemmällä vauhdilla, selvitti Junnila.

Junnila lähtee seuraavaksi viikoksi valmentajansa Tia Hellebautin valvovan silmän alle. Kalevan kisat on kuitenkin jo reilun viikon päästä.

– Mitä siinä pystyy tekemään ennen Kalevan kisoja? tiedusteli Arffman asiantuntija Jaakko Ojaniemeltä.

– Ei varmasti mitään hirveän isoja. Kyllähän se tietenkin vaatisi paljon toistoja, kun hakee sellaista uutta vauhtirytmiä siihen juoksuun. Mutta varmaan jotain pikkujuttuja ja ehkä saa sellaista pientä varmuutta kuitenkin, pohti entinen kymmenottelija.

LUE MYÖS