Talin keilahallissa keilattu ensimmäinen Ranking-osakilpailu ratkesi vasta viimeisessä sarjassa.

Kimmo Lehtonen onnistui loppukaadoillaan pitämään Pasi Uotilan ja Petteri Salosen takanaan ja pääsi jälleen tuulettelemaan voittoa.

Kilpailu oli pitkä, aamukymmenestä ilta seitsemään. Mukana oli 71 maan kärkikeilaajaa. Heti ensimmäisestä karsintavaiheesta alkaen neljä pelaajaa erottui muista. Alussa porukkaa vei hallitseva Ranking-mestari Juhani Tonteri kannassaan maajoukkuekaveri Petteri Salonen. Maajoukkuekalustoon kuuluu myös kolmantena ollut Lehtonen ja neljäntenä alussa keilannut Uotila lähteen puolentoista kuukauden päästä MM-kilpailuihin ratavalmentajana.

Karsinnan jälkeen jatkettiin toinen blokki, mutta mikään ei muuttunut. Samat miehet kärjessä, hieman eri järjestyksessä. Ratkaisut syntyivät vasta kahdeksan parhaan round robinissa, jokainen jokaista vastaan pelissä.

Kilpailu oli erittäin tasainen ja lopullinen ratkaisu tuli vasta pari ruutua ennen loppua. Lehtonen onnistui tekemään loppuun kuusi kaatoa ja piti sillä jonolla loppuun saakka ahdistelleet Uotilan ja Salosen takanaan.

Lehtonen oli todella hyvillä mielin kilpailun jälkeen.

– Tällainen voitto on aina makea, kun se tulee tasaisen kisan jälkeen. Päivä oli pitkä ja tosi raskas. Jouduin pelaamaan aika suoraa linjaa ja pitkän päälle se on kova homma, Lehtonen huokasi.

– Viimeisen sarjan alussa näytti hetken pahalta, kun minulle jäi pari kertaa keila hyvistä heitoista ja kaikki ympärillä pelasivat parempaa peliä. En kuitenkaan hermostunut, tein loppujonon ja pystyin pitämään johtoni. Makea voitto.

– Hyvä oli peli, heitto pysyi kasassa. Hyvillä heitoilla sain kaatoja, mutta huonoista rankaisi välillä tosi rankasti. Mukava oli päättää päivä käsilläseisontaan.

Lopputulokset, 21 sarjaa

1. Kimmo Lehtonen Tornados, Helsinki 4917
2. Pasi Uotila Ailec, Helsinki 4850
3. Petteri Salonen TKK, Tampere 4842
4. Juhani Tonteri Bay, Lahti 4676
5. Reija Lundén GB, Helsinki 4649
6. Jari Ratia Ailec, Helsinki 4585
7. Riku-Petteri Kivelä WRB, Seinäjoki 4474
8. Sami Lampo TKK, Tampere 4376

Lähde: Suomen Keilailuliitto