Naisten lentopallon MM-kisoissa on nähty tänä vuonna todella huikea tasonnosto ainakin yhden maan osalta.

Vielä neljä vuotta sitten Dominikaaninen tasavalta oli MM-kisojen sijalla 17, mutta nyt maa on pelannut voitosta voittoon seitsemän mittelöä ja on menossa vahvasti kuuden parhaan joukkoon. Edellisissä MM-karkeloissa Dominikaaninen tasavalta hävisi neljä kertaa ja voitti ainoastaan yhden vastustajansa.

Dominikaaninen tasavalta kuuluu niiden neljän osallistujan joukkoon, jotka ovat voittaneet kaikki seitsemän MM-peliä Italiassa. Helppoa se ei kuitenkaan ole ollut, sillä tilastoissa näkyy neljä viiden erän vääntöä.

– Jo täällä oleminen on uskomatonta! Toiselle kierrokselle pääsy oli poikkeuksellista. Olla lyömätön, se on mahtavaa, sanoo FIVB-pomo Cristobal Marte Hoffiz, joka on kotoisin Dominikaanisesta tasavallasta.

Dominikaanisen tasavallan paras MM-noteeraus on vuodelta 1998, jolloin maa oli kisojen yhdestoista.