Salibandyliigan Oilersia povattiin ennen kauden alkua yhdeksi mestarisuosikiksi.

Joukkue on aloittanut pelit ailahdellen ja on kerännyt viidestä pelistä kuusi pistettä kolmen voiton myötä. Joukkueen hyökkääjä Jyri Perokorpi kertoo, missä joukkue menee pelillisesti.

– Pelit ovat menneet vaihtelevasti. Meille on tullut pari tappiota, joita ei olisi saanut tulla. Toisaalta voitimme pari pahaa kilpailijaamme, Perokorpi toteaa SuomiUrheilu-sivustolle.

Perokorpi kertoo joukkueen uuden pelityylin olevan vielä hakusessa.

– Pelimme ei ole hyvää vielä. Meillä on uusi systeemi, jota opetellaan vasta. Sen takia pelimme on hidasta. Kun saamme pelin toimimaan, meitä on vaikeaa voittaa, Perokorpi arvioi.

Oilersin tavoite on tällä kaudella mestaruus.

– Mestaruus on tavoitteemme. Meillä on hyvä porukka ja ihan hyvä mahdollisuus siihen. Sarjassa ei ole yhtä suurta ennakkosuosikkia, vaan siellä on 5-6 joukkuetta, jotka pystyvät mestaruuden voittamaan. Materiaaliltaan mikään joukkue ei erotu, Perokorpi kertoo.

Perokorpi on itse taistellut vain kolmessa ottelussa alaraajavamman vuoksi. Peleissä on syntynyt 2+1-tehot.

– Se on ihan ok suoritus. Mitään pistetavoitteita minulla ei ole. Haluan vain pelata paremmin kuin viime vuonna.

Oilersilla on edessään tuplaviikonloppu, kun se kohtaa ensin lauantaina SPV:n ja sunnuntaina OLS:in.

– SPV:llä on varmasti meitä kohtaan jotain hampaankolossa, koska pudotimme heidät viime vuonna puolivälierissä. Tulee kova peli, ja meidän pitää olla hereillä koko ajan. He ovat liigan vaarallisin joukkue vastahyökkäyksissä.

– OLS-peliin tulee tiukka henkinen valmistautuminen, ja meillä on pitkä paluumatka lauantain pelistä. OLS on urheilullinen ja nopea joukkue. Mitään emme tule saamaan ilmaiseksi, Perokorpi ennakoi.

Jesse Happonen